Wie zijn wij?

Weever Bouw is hoofdzakelijk actief in de utiliteitsbouw en appartementenbouw. Dit geldt zowel voor renovatie als nieuwbouw. Je kunt hierbij denken aan retail en leisure, scholen, distributiecentra, kantoren, bedrijfshallen en monumenten. Steeds belangrijker wordt ook de verbouw en onderhoud tak. Daarnaast realiseren wij door het jaar heen enkele schitterende villa's. Ondernemend, open, faciliterend, meedenkend, snel schakelend, daadkrachtig, creatief en vakmanschap; dat is familiebedrijf Weever Bouw in een notendop.

Historie Weever Bouw

Bouwmaterialen door Nederland vervoeren. Dat was waar oprichter Jan Weever zich in de beginjaren op richtte. In 1934 startte hij met Weever, tot hij in de jaren zestig verongelukte tijdens reparatiewerkzaamheden. De tweede generatie, Albert Weever, zette het bedrijf voort en begon na verloop van tijd met sloop- en grondwerkzaamheden. Wegens gezondheidsredenen was Albert echter al op jonge leeftijd genoodzaakt het bedrijf deels te verkopen. In 1985 deed daarop de derde generatie haar intrede. Zoon en toenmalig directeur Bert Weever nam het transport- en later ook het sloopbedrijf over. In 1994 werd het sloopbedrijf als een van de eersten in Nederland gecertificeerd voor het saneren van asbest. Bert besloot zich volledig op de asbestsanering en sloop te richten. In 2000 verkocht Bert het transportbedrijf aan Recycling Kampen. In datzelfde jaar werd Graansloot Kampen gekocht; een logistiek bedrijf dat zich bezighoudt met de op- en overslag van goederen. In 2002 overleed relatie en vriend Rudy van der Weerd, een markant ondernemer en eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf in Kampen. Bert nam Rudy’s bedrijf over en realiseerde veel mooie bouwprojecten. Sinds januari 2012 werken het sloop- en bouwbedrijf onder één herkenbare naam: Weever.

Tijdlijn familiebedrijf Weever
1934 Oprichting Weever
1962 Overname tweede generatie
1969 Oprichting bouwbedrijf Van der Weerd
1985 Overname door derde generatie
1997 Verhuizing IJsselmuiden naar Kampen
2000 Aankoop Graansloot Kampen
2000 Verkoop wegtransportbedrijf
2002 Overname bouwbedrijf Van der Weerd
2004 Oprichting Puinkorrel Kampen
2011 Vierde generatie toegetreden tot het management
2012 Naamswijziging bouwbedrijf van Van der Weerd
         naar Weever Bouw
2013 Oprichting IJsseldelta container terminal Kampen
2014 Realisatie windmolenpark Kampen
2016 Sloop en bouw overname door vierde generatie
2017 Opening nieuw pand aan de Haatlanderdijk in Kampen
2019 Oprichting Machworx
2021 Opening locatie sloop in IJsselmuiden

Tussendoor werd in 2004 Puinkorrel Kampen opgericht. Dit bedrijf beschikt over verschillende mobiele puinbreekinstallaties die op locatie worden ingezet. Hiermee worden granulaten geproduceerd voor verschillende toepassingen.

De familie heeft altijd al interesse in duurzame energie gehad. Na een lang proces werden er in 2013 4 windmolens op het industrieterrein Kampen gerealiseerd. Dit in combinatie met de vele zonnepanelen op de verschillende panden, maakt een duurzame onderneming.

In 2016 worden de zoons van Bert, Bart en Jelle, mede-eigenaar. Eind december 2016 verhuist Weever naar een nieuw, uiteraard zelf gebouwd, kantoor, compleet met opslaghallen, aan de Haatlanderdijk 6 in Kampen. Enkele weken later, net voor de jaarwisseling, treden Bart en Jelle na een aandelenoverdracht officieel in de voetsporen van vader Bert. Bart is vanaf dat moment eindverantwoordelijke bij Weever Sloop, waar Jelle de eindverantwoording draagt bij Weever Bouw.

In 2019 werd het bedrijf Machworx opgericht. Een van werktuigbouwkundig engineeringsbureau . Dit bedrijf is gespecialiseerd in machinebouw en speciaal machinebouw, waaronder het volledige ontwikkelproces.

Wegens aanhoudende groei werd al enige tijd gezocht naar een oplossing. In 2021 werd een geschikte plek gevonden in IJsselmuiden. Weever Sloop keerde terug naar de Grafhorsterweg 59, de oude locatie waar het familiebedrijf 25 jaar eerder gevestigd was voordat ze in 1997 naar Kampen verhuisde. Een bijzonder moment.

Jelle Weever

Directeur Weever Bouw

“Mijn passie ligt vooral in het klantcontact in de eerste fase van het bouwproces. De klant overziet niet altijd het gehele proces en kent niet de valkuilen. Hier leg ik de koppeling tussen het menselijke aspect en het technische aspect. Ik ben in de gelukkige positie geweest dat ik op hoog niveau heb mogen sporten. Van daaruit heb ik meegenomen dat oplossingen soms onzichtbaar lijken, uitdagingen te groot, maar dat je nooit mag opgeven. Voor mij heeft dat erin geresulteerd dat ik in 2009 Nederlands Kampioen karting ben geworden. Daardoor is mijn filosofie: denken in oplossingen, nooit opgeven en doorpakken. 'Zonder moeite krijg je ook echt niets wat de moeite waarde is'. Kom gerust eens langs voor een kop koffie om jouw wensen door te spreken.

Het Team

"Na het offertetraject draag ik het project over aan een projectleider. De klant heeft hiermee een contactpersoon die de tijd en de aandacht heeft voor het project en zo de gezamenlijke intenties kan borgen. Zelf overleg ik wekelijks met de projectleiders. Op deze manier blijf ik inhoudelijk betrokken en kan ik de spreekwoordelijke 'vinger aan de pols houden' zodat de projecten in lijn blijven met onze kernwaarden. Hoewel ik de projectleiders niet voor de voeten wil lopen, blijf ik zo nu en dan ook het klantcontact behouden. Bijvoorbeeld door eens aan te schuiven bij een bouwvergadering, langs te rijden voor een kop koffie of het bezoeken van een bouwproject. Op deze manier zijn wij in staat om omvangrijke projecten te realiseren zonder onnodige tussenlagen. We hebben onze werken min of meer in vijf categorieën ingedeeld met ieder hun eigen projectleider. Een projectleider die echt past bij het werk. Natuurlijk kunnen deze mensen niet zonder het team van uitvoerders, werkvoorbereiders, calculatoren, kopersbegeleiding en ondersteunende functies. Een bouwproject is teamwork in de breedste zin van het woord. En daarbij horen ook onze trouwe groep aan vaklieden. Diep respect voor hoe zij iedere dag met toewijding voor ons aan de slag zijn. 'Met z'n allen de schouders onder', zo gaat dat bij Weever."

Ik hoop dat onze website u een goed beeld heeft gegeven van ons bedrijf. Heeft u feedback, vragen of wensen, laat dit dan weten via de contactbutton onderaan de website of neem op een andere wijze contact op met ons enthousiaste team.

Ik waardeer uw bezoek aan onze website en hoop dat we op enige manier samen zaken kunnen doen!