Wie zijn wij?

Weever Bouw is hoofdzakelijk actief in de utiliteitsbouw en appartementenbouw. Dit geldt zowel voor renovatie als nieuwbouw. Je kunt hierbij denken aan retail en leisure, scholen, distributiecentra, kantoren, bedrijfshallen en monumenten. Steeds belangrijker wordt ook de verbouw en onderhoud tak. Daarnaast realiseren wij door het jaar heen enkele schitterende villa's. Ondernemend, open, faciliterend, meedenkend, snel schakelend, daadkrachtig, creatief en vakmanschap; dat is familiebedrijf Weever Bouw in een notendop.

1962

Overname tweede generatie

De tweede generatie, Albert Weever, zette het bedrijf voort en begon na verloop van tijd met sloop- en grondwerkzaamheden.

1985

Overname door derde generatie

In 1985 deed daarop de derde generatie haar intrede. Zoon en toenmalig directeur Bert Weever nam het transport- en later ook het sloopbedrijf over.

1997

Verhuizing naar Kampen

In 1997 is het bedrijf verhuisd naar Kampen.

2000

Aankoop Graansloot Kampen

In datzelfde jaar werd Graansloot Kampen gekocht; een logistiek bedrijf dat zich bezighoudt met de op- en overslag van goederen.

2004

Oprichting Puinkorrel Kampen

Sinds 2004 is het bedrijf Puinkorrel opgericht en gespecialiseerd in het produceren van granulaten voor verschillende toepassingen

2012

Herkenbare naam: Weever bouw

Naamswijziging bouwbedrijf van Van der Weerd naar Weever Bouw

2014

Realisatie windmolenpark Kampen

De familie heeft altijd al interesse in duurzame energie gehad. Na een lang proces werden er in 2013 4 windmolens op het industrieterrein Kampen gerealiseerd. Dit in combinatie met de vele zonnepanelen op de verschillende panden, maakt een duurzame onderneming.

2017

Opening nieuw pand in Kampen

Eind december 2016 verhuist Weever naar een nieuw, uiteraard zelf gebouwd, kantoor, compleet met opslaghallen, aan de Haatlanderdijk 6 in Kampen.

2021

Opening locatie sloop in IJsselmuiden

Wegens aanhoudende groei werd al enige tijd gezocht naar een oplossing. In 2021 werd een geschikte plek gevonden in IJsselmuiden. Weever Sloop keerde terug naar de Grafhorsterweg 59, de oude locatie waar het familiebedrijf 25 jaar eerder gevestigd was voordat ze in 1997 naar Kampen verhuisde. Een bijzonder moment.

1934

Oprichting Weever

Bouwmaterialen door Nederland vervoeren. Dat was waar oprichter Jan Weever zich in de beginjaren op richtte. In 1934 startte hij met Weever, tot hij in de jaren zestig verongelukte tijdens reparatiewerkzaamheden.

1969

Oprichting bouwbedrijf Van Der Weerd

Wegens gezondheidsredenen was Albert echter al op jonge leeftijd genoodzaakt het bedrijf deels te verkopen.

1994

Als één van eersten Gecertificeerd

In 1994 werd het sloopbedrijf als een van de eersten in Nederland gecertificeerd voor het saneren van asbest. Bert besloot zich volledig op de asbestsanering en sloop te richten.

2000

Verkoop wegtransportbedrijf

In 2000 verkocht Bert het transportbedrijf aan Recycling Kampen.

2002

Overname bouwbedrijf Van der Weerd

In 2002 overleed relatie en vriend Rudy van der Weerd, een markant ondernemer en eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf in Kampen. Bert nam Rudy’s bedrijf over en realiseerde veel mooie bouwprojecten.

2011

Vierde generatie toegetreden

Sinds januari 2012 werken het sloop- en bouwbedrijf onder één herkenbare naam: Weever.

2013

IJsseldelta container terminal Kampen

Oprichting IJsseldelta container terminal Kampen

2016

Sloop en bouw overname door vierde generatie

Net voor de jaarwisseling, treden Bart en Jelle na een aandelenoverdracht officieel in de voetsporen van vader Bert. Bart is vanaf dat moment eindverantwoordelijke bij Weever Sloop, waar Jelle de eindverantwoording draagt bij Weever Bouw.

2019

Oprichting Machworx

In 2019 werd het bedrijf Machworx opgericht. Een van werktuigbouwkundig engineeringsbureau . Dit bedrijf is gespecialiseerd in machinebouw en speciaal machinebouw, waaronder het volledige ontwikkelproces.

Historie Weever Bouw

Bouwmaterialen door Nederland vervoeren. Dat was waar oprichter Jan Weever zich in de beginjaren op richtte. In 1934 startte hij met Weever, tot hij in de jaren zestig verongelukte tijdens reparatiewerkzaamheden. De tweede generatie, Albert Weever, zette het bedrijf voort en begon na verloop van tijd met sloop- en grondwerkzaamheden. Wegens gezondheidsredenen was Albert echter al op jonge leeftijd genoodzaakt het bedrijf deels te verkopen. In 1985 deed daarop de derde generatie haar intrede. Zoon en toenmalig directeur Bert Weever nam het transport- en later ook het sloopbedrijf over. In 1994 werd het sloopbedrijf als een van de eersten in Nederland gecertificeerd voor het saneren van asbest. Bert besloot zich volledig op de asbestsanering en sloop te richten. In 2000 verkocht Bert het transportbedrijf aan Recycling Kampen. In datzelfde jaar werd Graansloot Kampen gekocht; een logistiek bedrijf dat zich bezighoudt met de op- en overslag van goederen. In 2002 overleed relatie en vriend Rudy van der Weerd, een markant ondernemer en eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf in Kampen. Bert nam Rudy’s bedrijf over en realiseerde veel mooie bouwprojecten. Sinds januari 2012 werken het sloop- en bouwbedrijf onder één herkenbare naam: Weever.

Tussendoor werd in 2004 Puinkorrel Kampen opgericht. Dit bedrijf beschikt over verschillende mobiele puinbreekinstallaties die op locatie worden ingezet. Hiermee worden granulaten geproduceerd voor verschillende toepassingen.

De familie heeft altijd al interesse in duurzame energie gehad. Na een lang proces werden er in 2013 4 windmolens op het industrieterrein Kampen gerealiseerd. Dit in combinatie met de vele zonnepanelen op de verschillende panden, maakt een duurzame onderneming.

In 2016 worden de zoons van Bert, Bart en Jelle, mede-eigenaar. Eind december 2016 verhuist Weever naar een nieuw, uiteraard zelf gebouwd, kantoor, compleet met opslaghallen, aan de Haatlanderdijk 6 in Kampen. Enkele weken later, net voor de jaarwisseling, treden Bart en Jelle na een aandelenoverdracht officieel in de voetsporen van vader Bert. Bart is vanaf dat moment eindverantwoordelijke bij Weever Sloop, waar Jelle de eindverantwoording draagt bij Weever Bouw.

In 2019 werd het bedrijf Machworx opgericht. Een van werktuigbouwkundig engineeringsbureau . Dit bedrijf is gespecialiseerd in machinebouw en speciaal machinebouw, waaronder het volledige ontwikkelproces.

Wegens aanhoudende groei werd al enige tijd gezocht naar een oplossing. In 2021 werd een geschikte plek gevonden in IJsselmuiden. Weever Sloop keerde terug naar de Grafhorsterweg 59, de oude locatie waar het familiebedrijf 25 jaar eerder gevestigd was voordat ze in 1997 naar Kampen verhuisde. Een bijzonder moment.

Jelle Weever

Directeur Weever Bouw

“Mijn passie ligt vooral in het klantcontact in de eerste fase van het bouwproces. De klant overziet niet altijd het gehele proces en kent niet de valkuilen. Hier leg ik de koppeling tussen het menselijke aspect en het technische aspect. Ik ben in de gelukkige positie geweest dat ik op hoog niveau heb mogen sporten. Van daaruit heb ik meegenomen dat oplossingen soms onzichtbaar lijken, uitdagingen te groot, maar dat je nooit mag opgeven. Voor mij heeft dat erin geresulteerd dat ik in 2009 Nederlands Kampioen karting ben geworden. Daardoor is mijn filosofie: denken in oplossingen, nooit opgeven en doorpakken. 'Zonder moeite krijg je ook echt niets wat de moeite waarde is'. Kom gerust eens langs voor een kop koffie om jouw wensen door te spreken.

Het Team

"Na het offertetraject draag ik het project over aan een projectleider. De klant heeft hiermee een contactpersoon die de tijd en de aandacht heeft voor het project en zo de gezamenlijke intenties kan borgen. Zelf overleg ik wekelijks met de projectleiders. Op deze manier blijf ik inhoudelijk betrokken en kan ik de spreekwoordelijke 'vinger aan de pols houden' zodat de projecten in lijn blijven met onze kernwaarden. Hoewel ik de projectleiders niet voor de voeten wil lopen, blijf ik zo nu en dan ook het klantcontact behouden. Bijvoorbeeld door eens aan te schuiven bij een bouwvergadering, langs te rijden voor een kop koffie of het bezoeken van een bouwproject. Op deze manier zijn wij in staat om omvangrijke projecten te realiseren zonder onnodige tussenlagen. We hebben onze werken min of meer in vijf categorieën ingedeeld met ieder hun eigen projectleider. Een projectleider die echt past bij het werk. Natuurlijk kunnen deze mensen niet zonder het team van uitvoerders, werkvoorbereiders, calculatoren, kopersbegeleiding en ondersteunende functies. Een bouwproject is teamwork in de breedste zin van het woord. En daarbij horen ook onze trouwe groep aan vaklieden. Diep respect voor hoe zij iedere dag met toewijding voor ons aan de slag zijn. 'Met z'n allen de schouders onder', zo gaat dat bij Weever."

Ik hoop dat onze website u een goed beeld heeft gegeven van ons bedrijf. Heeft u feedback, vragen of wensen, laat dit dan weten via de contactbutton onderaan de website of neem op een andere wijze contact op met ons enthousiaste team.

Ik waardeer uw bezoek aan onze website en hoop dat we op enige manier samen zaken kunnen doen!